Finaler 2022

Deltävlingar pågår runt om och i februari kommer många finalister utses. Här kan du se och höra finalisterna presentera sig. Vi, som spelar i orkestern, är beredda och ser fram emot att få spela och sjunga tillsammans med alla härliga artister.
Vill du försäkra dig om en biljett till finalen kan du köpa den redan nu.

Årets deltävlingar

Alla medlemskommuner håller på att planera och förbereda för sina deltävlingar inför 2022 års finaler. Här kan du som bor i en medlemskommun, går i skolan i kommunen eller jobbar i kommunen anmäla dig. Du som älskar att stå på scenen och sjunga utifrån dina förutsättningar har nu möjligheten att delta. Vill du veta mer om när och var just din kommun har sin deltävling, hittar du alla datum här.

Grattis Linköping!

Två härliga tjejer från Linköping, Anna och Cilla, sjöng sig hela vägen till vinsten i den elfte finalen i Funkisfestivalens historia. Cilla och Anna sjöng stämmor i låten Svag. På plats på Musikaliska när den digitala finalen arrangerades var ytterligare 16 artister, med 14 bidrag. Uppgiften för jury och publik var svårare än någonsin när de skulle utse vinnaren. Här kan du se hela finalen.
Här kan du höra en intervju med tjejerna i P4 Radio Östergötland

Fotograf: Simon Mogren

Funkisfestivalen - vill du veta mer?!

Tycker du om att stå på scenen och sjunga? Tycker du om att uppträda och sprida glädje? Är du över 15 år och tillhör LSS? Då är Funksifestivalen något för dig. Läs mer här vad som gäller.

Arbetar du inom någon kommun och vill göra skillnad för en marginaliserad målgrupp? Tycker du om att se människor växa och må bra? Tycker du att det är värt att satsa resurser så att alla får chansen att delta i kulturlivet utifrån sina egna förutsättningar? Då är Funkisfestivalen säkert någor för er kommun. Läs mer här vad som gäller.

Välkommen till Funkisglädje – föreningen som jobbar för att du ska få delta i så många roliga och rikstäckande fritidsaktiviteter som möjligt inom kultur. Har du önskemål om någon aktivitet som saknas får du gärna höra av dig så kan vi jobba för att få till det. Just nu är vårt fokus Funkisfestivalen, en melodifestival för personer över 15 år med intellektuell funktionsnedsättning inom LSS.

Här kan du se vår kortfilm från Funkisfestivalens final på Cirkus 2017.
Här hittar du fler filmer från tidigare deltävlingar och finaler.