Finaler 2019

För första gången arrangerade vi finalen på Stockholm Waterfront. Det var en stor publik som fick höra allt från country-ballader till egen skrivna låtar, dansband och rock'n'roll. Stämningen i salongen var fantastisk och i green-room peppade och hejade artisterna varandra på allra bästa sätt.

Tobias Karlsson (Let's Dance) och Niklas Hjelmvik (Mosaikteatern) ledde oss igenom finalen. Det var en fantastisk känsla hos publik, orkester och inte minst bland artisterna. Kärleken flödade från scenen till publiken och mellan artisterna

I juryn satt Nano, LaGaylia Frazier, Ewa Wigenheim (grundare av ABBA-museet), Micke Syd (från Gyllene Tider) och Fredrik Rispe från Radio Viking. De hade en stor utmaning att försöka utse sin vinnare. Till sin hjälp hade de publiken, som för första gången fick rösta med mobiltelefonernas hjälp. Det gick utmärkt, även om en del tyckte att fel låt vann.

Finalen var på Stockholm Waterfront den 26 augusti 2019, med 12 tävlande bidrag. De tävlande var (i bokstavsordning på kommunnamn):
Jonas ”Rainbow Man” Torstensson, Borås: Värsta grymma tjejen
Micki Johansson, Falkenberg: Patricia
Fredrik Johansson, Halmstad: The final countdown
Ida Engstrand, Haninge: Blue eyes crying in the rain
Natascha Nahlén, Järfälla: Utan dina andetag
Jessica Längerberg, Linköping: Allt jag behöver
Rasmus Egerström, Nacka: I wanna love you every day
Henrik Roll och Jessica Engblom, Södertälje: Galen
Moises Rumie, Tyresö: Heaven
Elin Scherdin, Upplands Väsby: We're not gonna take it
Amanda Lindqvist och Martin Stenberg, Uppsala: Aldrig ska jag sluta älska dig
Sebastian Öhgren, Vallentuna: Jag vet

Semifinalerna ägde rum 1 och 2 april 2019 på Nalen i Stockholm. Vid varje final uppträdde artister från 11 olika kommuner.

Den 1 april kom artisterna från: Gävle, Linköping, Nacka, Sigtuna, Solna, Sundbyberg, Tyresö, Upplands Väsby, Uppsala, Vallentuna och Värmdö.

Den 2 april kom artisterna från: Borås, Botkyrka, Falkenberg, Halmstad, Haninge, Järfälla, Sollentuna, Stockholm, Södertälje, Täby och Upplands Bro.

Från Nalen gick sex bidrag vidare från varje kväll till riksfinalen.