2022 års final i IRL

Efter två års digitala finaler fick vi äntligen träffas och uppträda inför en publik som applåderade, hejade och sjöng med. Så roligt! Det var dessutom fler artister än tidigare som var med: 24 bidrag gjorde upp om vinsten.

Semifinalerna ägde rum på Nalen med tolv bidrag per kväll. Från respektive kväll gick halva gänget vidare för att uppträda på Stockholm Waterfront, med samma låtar.


2021 års digitala final

Än en gång har fantastiska artister, från 15 kommuner, bevisat att ALLA kan med rätt stöd och hjälp! Det var en härlig tillställning på Musikaliska när vi spelade in alla bidrag. Artisterna sjöng live till funkisorkestern som spelade och stöttade med sång och musik. Låtarna spände från känslig ballad och till mer ösiga rocklåtar. Alla som var med i finalen är redan vinnare, eftersom de vunnit i sin hemkommun.

Anna Leander och Cilla Wickström var den duo som tog hem vinnarstjärnan i iår. Stort Grattis till er och till alla andra härliga artister.

Fotograf: Simon Mogren

Finalen 2020

2020 har varit ett ovanligt år för oss alla. Funkisfestivalens semifinaler fick ställas in och istället fick alla artister spela in sitt bidrag, vid ett uppträdande på Stallet. Det var en härlig stämning när artisterna äntligen fick sjunga sin låt tillsammans med de proffsmusiker som spelar och sjunger med och för artisterna. Alla fick sjunga sin låt flera gånger så de verkligen fick chansen att bli sitt allra bästa jag. Vi spelade in ljud och bild och i augusti arrangerade vi en sändning över vår Youtube-kanal.

Alla 20 bidrag fick samma chans att visa upp sig och all publik fick samma chans att rösta på sin favorit, med hjälp av sin mobiltelefon. En jury fanns också på plats för att hjälpa till att utse 2020 års vinnare.
Trots den knepiga siutation vi befinner oss i, blev det en fantastisk föreställning och vi lyckades prata med vinnaren i realtid.

Vi ställde inte in - vi ställde om!

Nu ser vi framåt mot alla härliga deltävlingar och håller tummarna för att kunna genomföra våra arrangemang med publik.

Finaler 2019

För första gången arrangerade vi finalen på Stockholm Waterfront. Det var en stor publik som fick höra allt från country-ballader till egen skrivna låtar, dansband och rock'n'roll. Stämningen i salongen var fantastisk och i green-room peppade och hejade artisterna varandra på allra bästa sätt.

Tobias Karlsson (Let's Dance) och Niklas Hjelmvik (Mosaikteatern) ledde oss igenom finalen. Det var en fantastisk känsla hos publik, orkester och inte minst bland artisterna. Kärleken flödade från scenen till publiken och mellan artisterna

I juryn satt Nano, LaGaylia Frazier, Ewa Wigenheim (grundare av ABBA-museet), Micke Syd (från Gyllene Tider) och Fredrik Rispe från Radio Viking. De hade en stor utmaning att försöka utse sin vinnare. Till sin hjälp hade de publiken, som för första gången fick rösta med mobiltelefonernas hjälp. Det gick utmärkt, även om en del tyckte att fel låt vann.