Funkisfestivalen 2022 - finaler

2022 kommer fler kommuner än någonsin att ha med artister i Funkisfestivalen. Det innebär att vi arrangerar två semifinaler på Nalen, den 26 och 27 april. Där kommer alla artister att sjunga och uppträda med en orkester och en stor härlig publik. Biljetter till alla finaler kan köpas redan nu.

Den 29 augusti blir den stora riksfinalen. Den äger rum på Stockholm Waterfront och där kommer 12 bidrag att få uppträda. Även här blir det live-uppträdanden med orkester. Det blir glitter, glamour och härlig stämning. Biljetter köper du här.

Final 2021

15 bidrag gör upp om vinsten i årets final i Funkisfestivalen.Finalen sänds på vår youtube-kanal, med början klockan 18:30 måndag 23 augusti. Du kan rösta fram din egen favorit via din mobiltelefon, padda eller dator. Där skriver du in menti.com och sen en kod. Koden får du under sändningen.
Du kan bara rösta på ett bidrag och bara en gång. Så det gäller att se hela showen innan du röstar och trycka rätt.

Final 2020 - ett annorlunda upplägg

2020 var ett annorlunda år när vi alla lärde oss att hålla avstånd till varandra och titta på datorn när vi ville få underhållning. Funkisfestivalen arrangerade sin final digitalt, med alla härliga artister som fick uppträda och spela in sin låt till en live-orkester. Sen sände vi finalen från Stockholm Waterfront ut till alla hemma i stugorna, där ni kunde vara med och rösta med hjälp av er mobiltelefon.
Du som missade evenemanget kan se det här.

Funkisfestivalen 2019

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med intellektuell funktionsnedsättning inom LSS. Det är ett årligt återkommande evenemang sedan 2011.

Semifinaler 2019 har genomförts på Nalen och 22 fantastiska bidrag fick chansen att sjunga och uppträda. Därifrån gick 12 bidrag vidare till riksfinalen som ägde rum den 26 augusti 2019 på Stockholm Waterfront.

Det var en fantastisk kväll med många härliga framträdanden från alla artister. Du som missade föreställningen kan se den här.

Läs mer om Funkisfestivalen

Kommande aktiviteter

Vad vill du själv att Funkisglädje ska arbeta med för arrangemang?
maila till Funkisglädje och berätta.