Aktuellt

Just avslutat en härlig dag i Linköping och nu är det Norrköping, Borås och Göteborg kvar på vår turnéplan för denna gång. Vi hoppas att fler kommuner vill ansluta till föreningen och kommer gärna på besök och berättar mer. Hör av dig!

Biljetterna släppta

Nu kan du köpa biljetter till finalen på Cirkus i Stockholm den 23 april 2018. Det kommer att vara 16 bidrag, från lika många kommuner, som underhåller oss under kvällen. Föreställningen kommer att vara cirka 2,5 timme lång, med paus.
Det finns gott om rullstolsplatser, så kom ihåg att boka det speciellt, om du behöver.

Falun - nu är vi snart på väg

På måndag i nästa vecka besöker vi Falan galleria, i Falun. Bor du i Falun, Borlänge eller någon annan kommun i närheten är du varmt välkommen att delta. Anmäl dig på förstasidan här på webbplatsen så vi får in alla uppgifter vi behöver.

Talangjakt i Gävle

Den 7 november kommer vi att åka till Gävle och Gallerian Nian för att arrangera en talangjakt. Linda Bengtzing är med oss då. Kom och besök oss och sjung med.

Växjö - snart kommer vi!

Om vårt besök i Växjö kan du läsa mer om här.

Vårt nya namn är klart

Tack alla ni som bidragit med förslag på nya namn. Det var många bra förslag som kom in. Samma förslag har lämnats av flera personer vilket kan betyda att det är ett riktigt bra namn.
Vi har fastnat för ett av förslagen för att vi tycker att det på ett bra sätt speglar den verksamhet vi bedriver och också ger oss stora möjligheter att utveckla och växa under det namnet. Vilket förslag vi valde?
Funkisfestivalen

Talangjakt i centrum

Nu drar vi igång vår turné för att bredda och sprida kunskap och information om vår sångtävling (fd) Funkismello. Vi börjar i Växjö den 31 oktober klockan 17:00 i Grand Samarkand. Alla som vill vara med måste föranmäla sig.
Skicka ditt namn, vilken låt du vill sjunga, gärna med en länk till just den versionen, och kontaktuppgifter så hör vi av oss med mer information.

Namnbyte

På grund av att det blivit diskussioner om namnet Funkismello har vi beslutat att byta namn. Föreningen som arrangerar sångtävlingen heter Funkisglädje, och det namnet kvarstår. Det är alltså sångtävlingen som behöver heta något utan orden "mello" eller "melodifestival".
Regnbågsspektrat i bakgrunden kommer också behållas för att igenkänningen ska finnas kvar.

Har du något bra förslag på vad tävlingen ska heta istället? Skicka gärna in ditt förslag till oss, senast den 20 september.

Postkodstiftelsen ger oss pengar!

Funkisglädje har fått pengar från Postkodlotteriets Kulturstiftelse för att kunna utveckla och sprida Funkismello över hela landet. Tack vare dessa pengar kan vi jobba mer för att fler kommuner ska bli medlemmar i föreningen så att fler artister får chansen att stå på scenen och sjunga och uppträda.
Hör av dig om vilken kommun du vill ska vara med!

Se filmen från 2017 års final i Funkismello

Kunde du inte vara med själv på finalen på Cirkus? Eller vill du helt enkelt se finalen igen?
Här ligger första delen av 2017 års final
Här ligger andra delen av 2017 års final

I år kom artisterna från Sollentuna, Upplands Väsby, Sundbyberg, Botkyrka, Täby/Danderyd, Upplands-Bro, Solna, Järfälla, Halmstad, Attendo och Stockholm där de vunnit sina respektive deltävlingar.

Läs mer om Funkismello