Årsmöte 2021

Du som är medlem i föreningen Funkisglädje är varmt välkommen till vårt årsmöte den 21 juni klockan 16:00 på zoom. Anmäl dig till verksamhetsledare Ann, så skickar vi en länk till mötet.
Handlingar till mötet skickas ut veckan före, till den e-postadress du uppgett vid anmälan.

Tidplan 2021

Tidplanen för 2021:
Från november 2020 - april 2021 pågår deltävlingar runt om i kommunerna. Här kan du se vilka datum som gäller för just din kommun.

På grund av rådande läge i samhälle med smitta och sjukdom har några av våra medlemskommuner valt att stå över deltagande 2021. Det innebär att alla artister kommer att delta direkt i finalen som är inbokad till den 23 augusti 2021.

Om det blir en liveföreställning eller en inspelad föreställning får framtiden utvisa. Härliga artister med fina låtar, både egenskrivna och covers, kommer att framföras - så boka in den 23 augusti.

Årsmöte

Torsdag den 9 maj 2019 klockan 15:30-16:30 har föreningen Funkisglädje årsmöte. Du som är medlem är välkommen att delta i mötet på plats eller via Skype. Handlingar och plats återkommer vi om inom kort.
Anmäl ditt deltagande i mötet här.

Medlemskap

Funkisfestivalen arrangeras av föreningen Funkisglädje, där främst kommuner är medlemmar. Intäkterna till föreningen kommer från medlemsavgifter, främst, och till viss del även från biljettintäkter. Just nu har vi även ett bidrag från Postkodstiftelsen, som hjälper oss i vår ambition att sprida information och kunskap om vårt arrangemang.

Funkisglädje är en ideell förening och välkomnar alla bidrag - i form av medlemskap eller sponsorskap. 
Privatperson kan bli stödmedlem för 100 kronor per år. (Det betyder INTE att du automatiskt får vara med och sjunga. För att få vara med behöver din kommun vara medlem i föreningen.)

Vårt Bg är: 586-7635. Skriv "medlemskap" och ditt namn när du betalar. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Vill du delta i Funkisfestivalen som artist hittar du mer information här.
Är du kommunalanställd och vill veta vad som gäller för medlemmar, hittar du mer information här.

Medlem eller sponsor

Vill du också bli medlem i föreningen?
Privatperson kan bli stödmedlem för 100 kronor per år. (Det betyder INTE att du automatiskt får vara med och sjunga. För att få vara med behöver din kommun vara medlem i föreningen.)
Läs här vad som gäller för att få vara med och uppträda.

Vårt Bg är: 586-7635

Vill du sponsra vårt arrangemang, synas i vår marknadsföring, synas på arrangemangen, vara en del av en viktig gemenskap och få good-will? Hör av dig så berättar vi mer.

Postkodstiftelsens verksamhetsberättelse

Postkodstiftelsen lyfter Funkisfestivalen i sin blogg om vilka projekt de valt att bidra till.

Finalen 2018

Det är knappt tre veckor kvar till finalen på Cirkus i Stockholm. Då kommer 15 bidrag att framföras med sång och dans och en stor 12-mannaorkester. Biljetterna är slutsålda och vi har börjat leta efter en större lokal till nästa år.
Har du missat att köpa biljett kan du åka till Upplands-Bro eller Värmdö och titta på storbilds-TV-sändning av festivalen. Vi direktsänder över youtube.

Aktuellt

Just avslutat en härlig dag i Linköping och nu är det Norrköping och Borås  kvar på vår turnéplan för denna gång. Vi hoppas att fler kommuner vill ansluta till föreningen och kommer gärna på besök och berättar mer. Hör av dig!

Biljetterna släppta

Nu kan du köpa biljetter till finalen på Cirkus i Stockholm den 23 april 2018. Det kommer att vara 16 bidrag, från lika många kommuner, som underhåller oss under kvällen. Föreställningen kommer att vara cirka 2,5 timme lång, med paus.
Det finns gott om rullstolsplatser, så kom ihåg att boka det speciellt, om du behöver.

Falun - nu är vi snart på väg

På måndag i nästa vecka besöker vi Falan galleria, i Falun. Bor du i Falun, Borlänge eller någon annan kommun i närheten är du varmt välkommen att delta. Anmäl dig på förstasidan här på webbplatsen så vi får in alla uppgifter vi behöver.

Talangjakt i Gävle

Den 7 november kommer vi att åka till Gävle och Gallerian Nian för att arrangera en talangjakt. Linda Bengtzing är med oss då. Kom och besök oss och sjung med.

Växjö - snart kommer vi!

Om vårt besök i Växjö kan du läsa mer om här.

Vårt nya namn är klart

Tack alla ni som bidragit med förslag på nya namn. Det var många bra förslag som kom in. Samma förslag har lämnats av flera personer vilket kan betyda att det är ett riktigt bra namn.
Vi har fastnat för ett av förslagen för att vi tycker att det på ett bra sätt speglar den verksamhet vi bedriver och också ger oss stora möjligheter att utveckla och växa under det namnet. Vilket förslag vi valde?
Funkisfestivalen

Talangjakt i centrum

Nu drar vi igång vår turné för att bredda och sprida kunskap och information om vår sångtävling (fd) Funkismello. Vi börjar i Växjö den 31 oktober klockan 17:00 i Grand Samarkand. Alla som vill vara med måste föranmäla sig.
Skicka ditt namn, vilken låt du vill sjunga, gärna med en länk till just den versionen, och kontaktuppgifter så hör vi av oss med mer information.

Namnbyte

På grund av att det blivit diskussioner om namnet Funkismello har vi beslutat att byta namn. Föreningen som arrangerar sångtävlingen heter Funkisglädje, och det namnet kvarstår. Det är alltså sångtävlingen som behöver heta något utan orden "mello" eller "melodifestival".
Regnbågsspektrat i bakgrunden kommer också behållas för att igenkänningen ska finnas kvar.

Har du något bra förslag på vad tävlingen ska heta istället? Skicka gärna in ditt förslag till oss, senast den 20 september.

Postkodstiftelsen ger oss pengar!

Funkisglädje har fått pengar från Postkodlotteriets Kulturstiftelse för att kunna utveckla och sprida Funkismello över hela landet. Tack vare dessa pengar kan vi jobba mer för att fler kommuner ska bli medlemmar i föreningen så att fler artister får chansen att stå på scenen och sjunga och uppträda.
Hör av dig om vilken kommun du vill ska vara med!

Se filmen från 2017 års final i Funkismello

Kunde du inte vara med själv på finalen på Cirkus? Eller vill du helt enkelt se finalen igen?
Här ligger första delen av 2017 års final
Här ligger andra delen av 2017 års final

I år kom artisterna från Sollentuna, Upplands Väsby, Sundbyberg, Botkyrka, Täby/Danderyd, Upplands-Bro, Solna, Järfälla, Halmstad, Attendo och Stockholm där de vunnit sina respektive deltävlingar.

Läs mer om Funkismello

 

Bli stödmedlem

Vill du bli stödmedlem i föreningen?
Privatperson kan bli stödmedlem för 100 kronor per år. (Det betyder INTE att du automatiskt får vara med och sjunga. För att få vara med behöver din kommun vara medlem i föreningen.)

Vårt Bg är: 586-7635. Skriv "medlemskap" och ditt namn när du betalar.

Eller fyll i formuläret så återkommer vi till dig med mer information.