Vem får vara med

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för dig över 15 år inom LSS. Tycker du om att sjunga och stå på scenen är detta din möjlighet att få bli stjärna för en kväll eller kanske flera tillfällen.

För att får vara med i Funkisfestivalen måste den kommun du bor i, går i skola i, jobbar i eller har annan koppling till, vara medlem i föreningen Funkisglädje. Det är föreningen som arrangerar Funkisfestivalen.

Kostnad

Det kostar ingenting för dig som sångare att vara med, men för kommunen kostar det en medlemsavgift per år.
Om du vill vara med finns det flera sätt att göra:
• Kontakta din stödperson och fråga om din kommun är medlem i föreningen Funkisglädje.
Här kan du se om din kommun är medlem.
• Är kommunen medlem, kontaktar du kontaktpersonen som står uppskriven vid kommunens namn. Där finns både e-postadress och telefonnummer. Säg att du vill vara med och sjunga/uppträda och fråga hur du ska göra för att få vara med.
• Om kommunen INTE är medlem pratar du med din stödperson och berättar om Funkisfestivalen och att du vill att kommunen ska bli medlem så att du kan få vara med och sjunga.

Hur går det till

Funkisfestivalen är en sångtävling, likt melodifestivalen som visas på teve varje år. Tävlingen görs först i kommunen där du tävlar med andra som bor, går i skola och jobbar i samma kommun som du. Du behöver inte sjunga som Danny, Darin, Sabina, Agnes eller annan stor artist. Det viktiga är att du tycker om att sjunga och stå på scenen.

Vi tycker att alla ska få en chans att sångtävla utifrån sina egna förutsättningar.

Sen blir det semifinaler i Stockholm. Där sångtävlar de som vunnit i sina kommuner, mot varandra. Då träffar man tjejer och killar, män och kvinnor som bor i andra kommuner runt om i landet.

När semifinalerna är gjorda, är det några av de som varit med där, som går vidare till en riksfinal. Då är det ungefär 12 bidrag kvar i tävlingen av alla de som var med från början. Hittills har finalen ägt rum på Cirkus och på Stockholm Waterfront i Stockholm och biljetterna har varit slutsålda långt innan finalen.

Alla som vill kan köpa biljetter till finalen och kan du inte komma dit och titta kan du se föreställningen hemma via datorn. Hela föreställningen direktsänds via webben.

Här kan du se tidigare års finaler. Du kan även se andra filmer från repetitioner, intervjuer med artister och andra roliga filmklipp.